Tiramisu pohárkrém (gluténmentes, cukormentes, tejmentes)

tiramisu_poharkrem_donum_terrae

Tiramisu pohárkrém (gluténmentes, cukormentes,tejmentes)

Hozzávalók 2 személyre:

  • a piskótához:
    • 6-8 darab gluténmentes babapiskóta
    • 80 ml erős főzött kávé (kihűtve)
    • 1 teáskanál rumaroma
    • 4 csepp Almitas Stevia Fluid Nova
    • holland kakaópor
  • a krémhez:
  • a tetejére:
    • holland kakaópor

Elkészítés:

  1. A krém hozzávalóit csomómentesre keverjük egy tapadásmentes lábosban.
  2. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük, amíg pudingállagúra sűrűsödik a krém.
  3. Levesszük a tűzről és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
  4. A kávét összekeverjük a steviával és a rumaromával.
  5. A babapiskótákat kisebb darabokra törjük és a poharak aljára helyezünk egy réteget belőlük.
  6. Meglocsoljuk az ízesített kávéval, megszórjuk kakaóporral, majd rákanalazunk a krémből, és így folytatjuk tovább a rétegezést.
  7. A tetejét krémmel zárjuk le, majd kakaóporral vékonyan meghintjük.
  8. A pohárkrémet tálalás előtt – legalább 2-3 órára – hűtőbe tesszük.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.