- 1 közepes érett körte, kimagozva, felkockázva
- 1 marék bébi spenót
- 1 ek Donum Terrae Mandulakrém
- 1 kk matcha tea
- 1 kk méz
- 150ml tej vagy mandulatej
Elkészítés
Az összes hozzávalót tegyük a turmixgépbe, és addig dolgozzuk össze, amíg egynemű lesz.
Édes körte és a mandulakrém találkozása bársonyos textúrájú, rostokban gazdag, a teától vibrálóan zöld színű napindítót ad, ami garantáltan megajda a kezdő löketet a reggelhez.
A matcha a japánok tradicionális zöld porrá őrült, tealevelekből készült teája.Kiváló teacserjéből készül, így gazdag tápanyagforrás. A vitaminok és ásványi anyagok mellett polifenolokat is tartalmaz, amelyeketk összefüggésbe hoztak a szívbetegségek és a rák elleni védelemmel, valamint szabályozza vércukorszintet és csökkenti a vérnyomást. Mivel a készítés során az egész tealevelet feldolgozzák, így háromszor annyi koffeint tartalmaz, mint egy csésze hagyományos tea vagy kávé. Matcha teát rendszeresen fogyasztók egy álmosság nélküli nyugalmi állapotot éreznek, ez valószínűleg az l-theanin nevű aminosavnak köszönhető, ami növeli a dopamin és GABA (gamma-amino-vajsav) szintet az agyban.