Ne ijedj meg a hosszú listától, a legtöbb hozzávaló ott lapul a kamrád polcain 😉
Hozzávalók:
- 2 érett banán
- 100g áfonya -friss vagy fagyasztott
- 1 nagy tojás
- 50g lágy zabpehely
- 50 g Donum Terrae Mandula- vagy Kesu- vagy Földimogyorókrém
- 100g sima liszt
- 100g teljes kiőrlésű liszt
- 1 kk sütőpor
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 2 ek méz
- 1 pohár görög joghurt- vagy sima natur joghurt
- 1 kk vanília kivonat-vagy fél vaníliarúd kikapart magja
- nagy csipet só
- szelelelt mandula vagy földimogyoró vagy kesu dízsítéshez
Elkészítés:
Egy tálban robotgéppel keverjük simára a joghurtot, tojást, banánokat, vaníliát, magkrémet és a mézet.
Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: a kétféle lisztet, zabpelyhet, sót, szódabikarbónát, sütőport és az áfonyát.
A száraz keveréket forgassuk bele a nedves masszába- ügyeljünk, hogy az áfonyát ne nagyon törjük össze.
Muffinformákba tegyünk papírkapszlikat, vagy bélljük ki sütőpapírral és 3/4-ig töltsük bele a masszát.
180 fokra előmelegített sütűben 20-25 perc alatt süssük aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban megsült-e.
Van benne bogyós gyümölcs, B-vitaminban gazdag banán, magkrém az energiáért és a koncentrációért, zab a rostokért.