Almaecettel sült zöldségek

A tél a sütőben sütés időszaka. Meleg is lesz tőle a lakásban és nem kell vele különösebben bíbelődni. Az ecet kiegyensúlyozza a karamellízalt zöldségek édességét… Köretnek, vagy zöldfűszeres joghurtos mártogatósnak filmnézéshez tökéletes.

Hozzávalók:

  • 100ml Donum Terrae Almaecet
  • 100ml olíva olaj
  • 2 ek barnacukor
  • frissen őrölt bors
  • 4 sárga cékla
  • 4 répa
  • 4 paszternák
  • 1 lilahagyma
  • kakukkfű

Elkészítés:

A zöldségeket vágjuk fel tetszés szerinti, de lehetőleg egyforma nagyságúra. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy nagyobb tálban keverjük össze az olajat, az almaecetet és a cukrot. Adjuk hozzá a zöldségeket, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és forgassuk jól át. Helyezzük két tepsire a zöldségeket úgy, hogy ne fedjék egymást. rakjuk a sütőbe a két tepsit, és süssük a zöldségeket 35-40 percig, közben cseréljük meg a tepsiket, hogy mindkettőben egyenletesen süljenek a zöldségek.