- 50 dkg megtisztított alma
- 3 ek. Donum Terrae Mákolaj
- 1 liter víz
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 db szegfűszeg
- 2 ek. méz
- 1 citrom leve
- 2 dl tejszín
- Tálaláshoz: mákolaj
Elkészítés:
A megtisztított, felszeletelt almákat 3 ek. mákolajon 2 ek. mézzel egy kicsit megpároljuk.Majd felöntjük vízzel és fahéjjal, szegfűszeggel, 1 citrom levével ízesítjük.
30 percig főzzük, majd botmixerrel összeturmixoljuk folyamatosan adagolva hozzá a tejszínt.
Tálaláskor 1 evőkanálnyi mákolajjal meglocsoljuk a sűrű, krémes levesünket!
TIPP: Az alma mellé néhány szem körtét is darabolhatunk a levesbe.
Eredeti recept Boldog Kukta blogján.