Almakrémleves mákolajjal

almakremleves Hozzávalók 2 főre:

  • 50 dkg megtisztított alma
  • 3 ek. Donum Terrae Mákolaj
  • 1 liter víz
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 2 db szegfűszeg
  • 2 ek. méz
  • 1 citrom leve
  • 2 dl tejszín
  • Tálaláshoz: mákolaj

Elkészítés: 

A megtisztított, felszeletelt almákat 3 ek. mákolajon 2 ek. mézzel egy kicsit megpároljuk.
Majd felöntjük vízzel és fahéjjal, szegfűszeggel, 1 citrom levével ízesítjük.
30 percig főzzük, majd botmixerrel összeturmixoljuk folyamatosan adagolva hozzá a tejszínt.
Tálaláskor 1 evőkanálnyi mákolajjal meglocsoljuk a sűrű, krémes levesünket!
TIPP: Az alma mellé néhány szem körtét is darabolhatunk a levesbe.

Eredeti recept Boldog Kukta blogján.

Vélemény, hozzászólás?