Csomagolási megoldások tízóraikhoz

Összegyűjtöttünk néhány ötletet hogyan csomagoljunk, készítsünk tízórais-  uzsonnás pakkot, hogy arra gyermekünk is büszke legyen 🙂

Attól függően, hogy milyen a kézügyességünk, vagyunk kreatívak, szánjuk rá az időt számtalan megoldás áll rendelkezésünkre. Én a kevésbé kreatív és gyenge kézügyességűek közé tartozom, emiatt sokáig rosszul éreztem magam, hiszen lány/ nő létemre szépen kellene írnom, rajzolnom, festenem, mindenféle kézműves dolgot megvalósítanom. Hát nem. Emiatt nagyon sokáig rosszul éreztem magam, de mostanra elfogadtam, hogy ez van, nagyon jókat derülök a saját ügyetlenségemen és büszkén vállba veregetem magam, amikor valami egészen szépre sikerül. Szóval ne ijedj meg, ha némelyik ötletről úgy érzed túl sok pepecseléssel jár vagy te ilyen szépen nem tudsz faragni, stb. Állj bele, valósítsd meg- a magad módján- legfeljebb a te tízóraid lesz, a gyerek meg elviszi dobozban, különcsomagolva a hozzávalókat… VAGY csináljátok együtt! 😉

 

Elvitelreuzsi2

 

Jól összeállított szendvicset dekorálhatsz egyszerűen: a csomagolásra rajzolj, vagy ragassz vicces formákat, arcokat, üzeneteket.

 

 

 

mumia-szendvics

 

A szendvicseket vékony sajtszelettel “átkötve” múmiákat alkothatsz. Bő egy hónap múlva itt a Halloween- ami nálunk is egyre nagyobb divatnak örvend, például akkor kapóra jöhet az ötlet. Fóliába csomagolva megtartja a formáját.

 

 

 

 

pillango2
Ha gyümölcsöket, darabolt zöldséget, granolát csomagolsz, nagyszerű megoldás egy zárható tasak két oldalába helyezni a falatokat, közepén megtekerni, egy ruhacsipesz segítségével összefogni és kész is
a pillangó! A ruhacsipest díszítheted, szemeket ragaszthatsz rá, a kis csápjait pedig olyan “szőrös drótból” (papír-írószerben vagy hobbi boltban látni ilyenek) elkészítheted.

 

 

 

belato-szendvics

Másik variáció a szendvicsekre, ami dekoratív és jól csomagolható az a ” belátó” szendvics. Egy nagyobb sütiformával kivágod a kenyér formáját és a felülre kerülő szelet közepéből egy kisebb formát kivágsz. Így nemcsak szép formát kap, hanem azt is lehet látni, hogy mi van benne.

 

 

 

kreativ-formaju-szenvicsek

 

Ami pedig mondjuk a kisebb forma kivágásakor megmarad, abból cuki mini szendvicseket 

 

 

 

 

 

nyars

szendivcsnyars

 

vagy mini
szendvicsnyársakat lehet készíteni.

 

 

 

 

 

 

 

tizorai1

 

 

És ha már a nyársaknál tartunk, kiváló zöldség -és gyümölcsnyársakat készíthetünk. A nyársaknál vegyük figyelembe, hogy a fogpiszkáló vagy

akármilyen nyuborka-tekercsekársat használunk, balesetveszélyes lehet. Tehetünk az összetevők közé magkrémeket, zöldségkrémeket “ragaszóként”.

 

 

 

 

 

Otthonra

kreatyv-szendok-otthonra-kicsi

 

Ha az uzsonnát otthon költik el a csemeték, és van időnk, kézügyességünk-vagy bátorságunk, akkor elő a hozzávalókkal és hajrá! A világot rápakolhatjuk a tányérra, kedvenc meséjét, mesehősét, játékát varázsolhatjuk elé egészséges formában!

 

 

 

 

 

martogatos-2martogatos-1

A mártogatósokról se feledkezzünk meg!

Lehet édes vagy sós, mártogasson bele zöldséget, gyümölcsöt vagy kekszet, a tálalást ebben az esetben is tehetjük egyedivé.

 

 

Tehát van ötlet bőven, ideje megvalósítani! 🙂