Egyedülálló nemzetközi elismerés 2020-ban az angliai Great Taste Awards-on

Hatalmas meglepetés és öröm ért ma újra bennünket!

A 2020-as Great Taste Awards eredményhirdetését követően szeptember 21-én, déli 12 órakor.

 

⭐️⭐️⭐️  Donum Terrae Tökmagolaj
⭐️⭐️⭐️  Donum Terrae Tökmagkrém

“Ugyan titkon reméltük, hogy idén is a díjazottak között leszünk, de azt álmunkban sem gondoltuk, hogy nem is egy, hanem rögtön mindkét nevezett, tökmag alapú Donum Terrae termékünk elnyeri a rangos, három csillagos Great Taste minősítést.

Köszönjük termelőink állhatatos munkáját és a kompromisszumoktól mentes magas minőségre való törekedést. Köszönjük logisztikai kollégáink erőfeszítéseit, köszönjük a BestOfHungary angliai csapatának, hogy kitartottak a márka mellett az előforduló gyártási nehézségek ellenére is a pándémia időszakban, és nem utolsósorban Danyi Évinek, a Donum Terrae márka alapító “keresztanyjának”.

Örömmel tölt el bennünket, hogy hűen tudtuk továbbvinni a stafétát. Hálásak vagyunk érte, hogy hozzá tudtunk járulni, hogy tovább erősítsük a magyarországi termelőkről és gasztronómiai minőségről kialakult már így is pozitív nemzetközi megítélést. Természetesen ezúton is gratulálunk a többi nyertesnek és díjazottnak is. ”

-7%
Kedvenc

Ajándékötletek

Egy pár tökmagolaj

10 380 Ft 9 655 Ft
Kedvenc

Magolajok

Tökmagolaj

5 190 Ft

Mi a Great Taste Awards?


Great Taste Awards a világ legmegbízhatóbb és legrangosabb ételkóstoló versenye, ahol 450 tagú szakma zsűri vak kóstolás útján értékeli a különböző kategóriában nevezett termékeket. A zsűri tagjai között Michelin-csillagos éttermek tulajdonosai- séfjei, ételkritikusok, szakírók, gasztronómiai szakemberek és olyan áruházláncok beszerzési igazgatói foglalnak helyet, mint a Harrods, The Whole Foods Market, Selfridges vagy a Harvey Nichols. Nincs brand, nem számít a csomagolás, nem lehet “marketing trükkökkel” befolyásolni a zsűrit, itt minden az ízről szól.

Hogyan értékelte a zsűri a Donum Terrae termékeket 2020-ban?

Tökmagkrém

Gazdag mélyzöld színű. Egy kicsit tömör, de ellenállhatatlan. Egyidőben édes és sós, azonban az édesség szintje tökéletes el van találva. A só mennyisége tökéletes, és számos módját ki tudjuk találni, hogyan fogyasszuk el jóízűen. Az egyik bíró újra és újra kijelentette, hogy “Imádom ezt a terméket”. Több mesés mártás elkészítéséhez fel lehet használni.

Gyönyörű mélyzöld, sűrű krémes állag. Csodálatos íz, kifejezetten tökmag íze van, a fűszerezése tökéletes. Pompás ragadós textúra, alig tudjuk letenni az üveget. Nagyon szeretjük.

Lenyűgöző szín, amely azonnal csábít, amint megkeverjük a krémet – az aromája adja magát, hogy meg akarjuk kóstolni. Érezhető, ahogy az aroma azonnal megjelenik a szájpadláson – a tiszta tökmag íz dicséretes. Lágy az állaga, azonban nem olajos, tiszta kivitelű, és kiváló egyensúlyban időzik a magvak és a só gazdag, kiegyensúlyozott ízvilága. Karakteres – hosszú, hosszú befejezéssel. Kivételes. Az érdeklődést több szinten csigázza fel – egy pörkölt magvas karakterrel, egy enyhe keserűséggel, egy sima vajassággal és egy hosszan tartó összetettséggel. Mindent együttvéve nagyon finom.

Tökmagolaj

Egy hihetetlen, mélysötét, gazdag zöld olaj, kiváló illattal. Pirított, magvas tökmag mennyország. Az olaj maga könnyű textúrával rendelkezik, nem zsíros, és bársonyos. Melengető ízvilág a szájban, hosszan időzik, és kiváló.

Egy mély, jádezöld színvilág, vöröses középponttal. Az olaj élénk zöld színe filmrétegként vonja be a tálat. A tökmag diós íze erőteljesen érezhető az orrban. Kellemes érzés, ahogy megjelenik a szájban, ahogy bevonja azt és ahogy jelen van a teljes szájpadlás területén. Igen, kifejezetten tökmag ízű, azonban érezhető rajta egy leheletnyi kesudiós, szezámmagos, illetve további diófélék és magvak aromái is. A torok hátsó szakaszán megjelenik egy enyhe borsos jelleg a lenyelése után. Ez egy rendkívüli olaj.

Egy igazi „WOW” felkiáltással jellemezhető szín! És az aromája kiemelkedő – érzékelhető benne a magvak ízvilága és a pirított magkrémek aromája is. A várakozás, hogy milyen íze lesz…a szájpadláson érezhető a tiszta tökmag, nem keserű, egy lágy vajasság, ami egyáltalán nem  terheli meg az ízlelő bimbókat. Az ízvilága tisztán megmarad a szájban, egy enyhe tökmag utóízzel. A magoknak a legjobb minőségűeknek kell lenniük; frissnek és diósnak érzékelhető, szép zöld és még nem gyengült meg az íze. Kiváló olaj.

Végezetül néhány szó a 2020-as Great Taste Awards csapatának tollából, magáról az idei rendezvényről:

“Idén a szokásosnál később érkeztek be a nevezett termékek a 2020-as kóstolásra, de így is rekordmennyiségű, számszerint 12777 nevezett termék nevezése érkezett elbírálásra, összesen 106 különböző országból, melyeket a szakértői testület 14 hét alatti kóstolással tudott elbírálni. A nehezített körülmények, illetve a rekordszámú résztvevő termék végett az idei évben kiosztott csillagokra bátran mondhatjuk, hogy az eddigieknél jelentősebbek!”

Az összes 2020-as díjazott terméket és eredményeiket itt tudjátok megtekinteni: 
https://greattasteawards.co.uk/results

Szeretettel a Donum Terrae csapata:
Dénes Réka Geraldine, Knopf Anita, Vass Ági, Zentai Kinga, Verbai Tamás, Vass Viktor, Ivica Matic és Illés Dániel

www.greattasteawards.co.uk

www.bestofhungary.co.uk