Gluténmentes tökmagos tekercs

Gluténmentes tökmagos tekercs

Hozzávalók:

  • 100 g tökmag
  • 120 g cukor
  • 1 evőkanál Donum Terrae Tökmagolaj
  • fél teáskanál sütőpor
  • 6 tojás
  • 280 g tejföl
  • 240 g mascarpone

Elkészítés:

  1. Kezdjük el darálni a tökmagjainkat 60 g cukorral, amíg sima állagú nem lesz, majd adjuk hozzá a sütőport.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Válasszuk szét a tojásfehérjét és sárgáját külön tálba. A tojás sárgáját kb. 3 evőkanál cukorral verjük fel habos állagúra, majd adjuk hozzá a tökmagolajat és jól keverjük el benne. A tojás férjét ugyanennyi cukorral szintén keverjük habosra.
  4. A tésztához a hozzávalóinkat óvatosan keverjük össze egy spatulával.
  5. Egy 30×40 cm-es tepsit kenjünk ki bőségesen vajjal, majd terítsünk rá sütőpapírt.
  6. Öntsük a tepsibe a tésztánkat, majd helyezzük a 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.
  7. Vegyük ki a megsült tésztánkat a sütőpapírral együtt a munkafelületre, majd helyezzünk rá egy másik sütőpapírt és tekerjük fel roláddá. Ezek után tekerjünk rá egy konyharuhát és legalább 30 percig hagyjuk kihűlni.
  8. Amíg hűl a roládunk, keverjük össze a tejfölt és a mascarponét, ízlés szerint ízesítjük cukorral.
  9. Ha teljesen kihűlt a tésztánk, tekerjük ki és egyenletesen oszlassuk el rajta a krémünket, de hagyjunk 5 cm részt üresen az egyik végén, mert a tekerés során a töltelék ki fog nyomódni a végén, így azon az oldalon kezdjük el tekerni ahol nem hagytuk üresen a végét.
  10. Tekerjük be sütőpapírral vagy fóliával a roládunkat és legalább fél órára (de legjobb lenne 1 éjszakára) rakjuk be a hűtőbe, hogy a krém is összeálljon.

 

 

 

 

 

 

 

Az eredeti receptet itt láthatod: https://bit.ly/3bXHS4n