Földimogyoró-krémes minitorta (szénhidrát diétás)

Földimogyoró-krémes minitorta (szénhidrát diétás)

Hozzávalók 4 db-hoz:

  • Az alaphoz:
  • A krémhez:
  • Továbbá:
    • durvára darabolt pörkölt földimogyoró

Elkészítés: A kekszet késes aprítóval ledaráljuk, elkeverjük az olvasztott vajjal és földimogyorókrémmel. Egyenletesen elosztjuk 4 db 8 cm-es ételgyűrűben, teáskanál hátoldalával a gyűrűbe nyomkodjuk/simítjuk. Néhány órára hűtőbe tesszük. A mogyorót durvára daraboljuk, nagy részét a tortaalapokra szórjuk, majd óvatosan eltávolítjuk az ételgyűrűket. A mascarponét a zselatinnal kihabosítjuk, tovább krémesítjük a földimogyorókrémmel. Csillagcsöves habzsákból a tortákra adagoljuk, végül megszórjuk a maradék mogyoróval.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.