Food Show és látogatás a londoni Magyar Nagykövetségen

Idén már ötödik alkalommal indítottuk a Great Taste Awards megmérettetésen Tökmagolajunkat és Tökmagkrémünket.

Míg 3 évben zsinórban 1-1 csillagot sikerült elhoznunk a Tökmagolajjal és a Tökamgkrémmel is, tavaly elképesztő nagyon ugrottunk: Tökmagolajunk 3 csillagot kapott és beválasztották a legjobb 50 élelmiszer közé. Minden évben egyre több terméket indítanak a Great Taste Awardson, hiszen a gondosan összeállított szakmai zsűri szigorúan, de objektíven bírálja el a vakkóstolások során eléjük tálalt termékeket. Az 500 tagú zsűrinek idén már több, mint 12.600 terméket lekóstolnia és értékelnie. Ezek közül mindössze 192 kapott 3 csillagot, köztük a Donum Terrae Tökmagolaj -zsinórban másodszor (!!!:) ), Tökmagkrémünk pedig először került be a 2 csillagosok elit körébe– összesen 1207 termék dicsekedhet ezzel az eredménnyel, tehát már a legjobb 10%-ba tartozunk. Az idei értékelésről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Ebben az évben már nem mi indítottuk a termékeinket, hanem szigetországi magyar képviselőnk, Dr. Gyenes Mónika és fia, Kolonics Zoltán nevével fémjelzett Best Of Hungary gondoskodott a nevezésünkről. Mónikáék eltökélt szándéka, hogy megismertessék a britekkel az igazi minőségi magyar temrékeket, és ezen küldetésüket példaértékű lendülettel viszik. Jó ízlésükre vall, hogy az általuk forgalmazott, és nevezett 13 magyar termék közül 11 kapott is csillagot! Van közöttük több 1-2 és a mi Tökmagolajunk és a Tokaji Borecet manufaktúra Levendulás Balzsamecetével két 3 csillagos elismerés is született.

A Great Taste Awards díjazott termékeinek első nemzetközi megjelenési lehetősége a minden évben megrendezett Speciality & Fine Food Fair, ami a világ egyik legnagyobb szakmai kiállítása és vására fine food szegmensben. Fine food ebben az esetben az igazi minőséget jelenti, nem az árra utal vagy kifinomult ízlésvilágot feltételez a fogyasztótól. Ennek a vásárnak a lényege, hogy összehozza a nemzetközi deli-shopok, gourmet üzletek, áruházak- áruház-láncok beszerzőit azokkal a gyártókkal, akik elkötelezték magukat a minőségi élelmiszergyártás mellett és megbízható magas színvonalú terméket tudnak folyamatosan biztosítani fogyasztóik és partnereik számára. Idén 700 kiállító jelent meg a vásáron jobbnál- jobb termékekkel, igazi ízkavalkád fogadott bennünket. Volt szerencsénk megkóstolni a később Supreme Championnak ( a Great Taste-en ez a leg-leg-leg-legmagasabb elérhető díj) megválasztott Mount Mayon Pili Nuts– Fülöp-szigeteki pili dió termékeit. Még soha azelőtt nem találkoztam pili dióval, de ez valami fenomenális!! Itthon egyelőre nem kapható, de bízom benne, hogy hamarosan beszerezhető lesz!

Hírünk eljutott a londoni Magyar Nagykövetségre is, ahova meghívtak bennünket egy délutáni teára, hogy személyesen gratuláljanak sikereinkhez. A követésgen Bakó János kereskedelmi attasé fogadott minket. Azon díjnyertes termékekről, amelyek gyártói nem voltak jelen illetve a Best Of Hungary küldetéséről Mónika és Zoltán mesélt. Hozzánk a találkozóra még Váraljai László a Bivalyos Tanya, és Biacsi Tamás a Rubin paprika képviselői csatlakoztak, akik színtén szép eredménnyel szerepeltek a Great Taste Awardson.

Élményekkel és tervekkel tértünk haza, jövőre ismét szeretnék az élmezőnybe jutni és izgatottan várjuk a bemutatkozást a 2019-es Food Fairen! 🙂