Gluténmentes csokoládés-mogyorós keksz
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 28 dkg darált mandula
- 1 tojás
- 1,6 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 2 g szódabikarbóna
- 1 biocitrom reszelt héja
- 6 dkg mogyorókrém
- A mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé (80% kakaótartalmú) vagy étcsokoládé pasztilla
- 1 dkg vaj
- a díszítéshez:
- török mogyoró
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd a masszából diónyi gombócokat formálunk. Mindegyiket enyhén ellapítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük. 180 fokon 12 percig sütjük, kihűtjük. A feldarabolt csokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, a kekszeket belemártjuk. A tetejükre 1–1 mogyorót teszünk, és a máz dermedése után tálaljuk.
Tipp: a kekszben a csokoládé szénhidráttartalmával kell számolni.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.