Gluténmentes csokoládés-mogyorós keksz

Gluténmentes csokoládés-mogyorós keksz

Hozzávalók:

  • A tésztához:
    • 28 dkg darált mandula
    • 1 tojás
    • 1,6 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
    • 2 g szódabikarbóna
    • 1 biocitrom reszelt héja
    • 6 dkg mogyorókrém
  • A mázhoz:
    • 10 dkg étcsokoládé (80% kakaótartalmú) vagy étcsokoládé pasztilla
    • 1 dkg vaj
    • a díszítéshez:
    • török mogyoró

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd a masszából diónyi gombócokat formálunk. Mindegyiket enyhén ellapítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük. 180 fokon 12 percig sütjük, kihűtjük. A feldarabolt csokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, a kekszeket belemártjuk. A tetejükre 1–1 mogyorót teszünk, és a máz dermedése után tálaljuk.

Tipp: a kekszben a csokoládé szénhidráttartalmával kell számolni.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.