Gluténmentes zselés szaloncukor házilag (szénhidrát diétás)
Hozzávalók:
- 2 dl frissen facsart narancslé (gyümölcshússal együtt)
- 5 zselatinlap
- 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
Továbbá:
- 10 dkg cukormentes étcsokoládé-pasztilla
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés: A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk. Közben a narancslevet felmelegítjük, ha szükséges, édesítőszerrel édesítjük – ne forrjon, csak forró legyen. A zselatint kinyomkodjuk, és a narancsléhez keverjük. Újra felmelegítjük annyira, hogy a zselatin elolvadjon, majd szilikonformákba töltjük, és kihűtjük. 1 órára fagyasztóba tesszük. A csokoládé 2/3-át az olajjal vízgőz felett összeolvasztjuk. Hozzákeverjük a maradék csokoládét, majd megmártjuk benne a darabokra vágott narancsos zselét. Sütőpapírra téve hagyjuk a mázat megdermedni. Hűtőben kb. 3 napig tárolható.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.