Gluténmentes zselés szaloncukor házilag (szénhidrát diétás)

Gluténmentes zselés szaloncukor házilag (szénhidrát diétás)

Hozzávalók:

  • 2 dl frissen facsart narancslé (gyümölcshússal együtt)
  • 5 zselatinlap
  • 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

Továbbá:

Elkészítés: A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk. Közben a narancslevet felmelegítjük, ha szükséges, édesítőszerrel édesítjük – ne forrjon, csak forró legyen. A zselatint kinyomkodjuk, és a narancsléhez keverjük. Újra felmelegítjük annyira, hogy a zselatin elolvadjon, majd szilikonformákba töltjük, és kihűtjük. 1 órára fagyasztóba tesszük. A csokoládé 2/3-át az olajjal vízgőz felett összeolvasztjuk. Hozzákeverjük a maradék csokoládét, majd megmártjuk benne a darabokra vágott narancsos zselét. Sütőpapírra téve hagyjuk a mázat megdermedni. Hűtőben kb. 3 napig tárolható.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.