Nyáron a test valahogy a könnyebb és frissebb táplálékot kívánja, de nem mindenki van oda a sima zöld salátákért… viszont egy jó öntet könnyen orvosolhatja ezt a problémát! 😉
Mézes-mustáros dresszing
Hozzávalók:
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál Donum Terrae Almaecet
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1/2 teáskanál apróra vágott fokhagyma
- 1/4 teáskanál tengeri só
- őrölt bors ízlés szerint
- 3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
- A hozzávalókat turmixoljuk simára és ízlés szerint öntsük a friss salátánkra.
Málnaecetes dresszing
Hozzávalók:
- 65 g málna
- 1 evőkanál méz
- 3 evőkanál Donum Terrae Málnaecet
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1/2 teáskanál finom tengeri só
- 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
- 1/4 teáskanál fokhagymapor
Elkészítés:
- A hozzávalókat turmixoljuk simára és ízlés szerint öntsük a friss salátánkra. Minden használat előtt jól rázzuk fel.
Gránátalmaecetes dresszing
Hozzávalók:
- 160 ml olívaolaj
- 5 evőkanál Donum Terrae Gránátalmaecet
- fél teáskanál fokhagymapor
- 1 evőkanál friss majoránna apróra vágva vagy 1 teáskanál szárított
- 1 evőkanál friss oregánó apróra vágva vagy 1 teáskanál szárított
- 1 evőkanál friss bazsalikom apróra vágva vagy 1 teáskanál szárított
- só és bors ízlés szerint
- ízlés szerint méz, vagy egyéb édesítőszer
Elkészítés:
- A hozzávalókat turmixoljuk simára és ízlés szerint öntsük a friss salátánkra.