Gyümölcsecetes salátaöntetek

Nyáron a test valahogy a könnyebb és frissebb táplálékot kívánja, de nem mindenki van oda a sima zöld salátákért… viszont egy jó öntet könnyen orvosolhatja ezt a problémát! 😉

Mézes-mustáros dresszing

Hozzávalók:

  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál Donum Terrae Almaecet
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1/2 teáskanál apróra vágott fokhagyma
  • 1/4 teáskanál tengeri só
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat turmixoljuk simára és ízlés szerint öntsük a friss salátánkra.

Málnaecetes dresszing

Hozzávalók:

  • 65 g málna
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál Donum Terrae Málnaecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 teáskanál finom tengeri só
  • 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1/4 teáskanál fokhagymapor

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat turmixoljuk simára és ízlés szerint öntsük a friss salátánkra. Minden használat előtt jól rázzuk fel.

Gránátalmaecetes dresszing

Hozzávalók:

  • 160 ml olívaolaj
  • 5 evőkanál Donum Terrae Gránátalmaecet
  • fél teáskanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál friss majoránna apróra vágva vagy 1 teáskanál szárított
  • 1 evőkanál friss oregánó apróra vágva vagy 1 teáskanál szárított
  • 1 evőkanál friss bazsalikom apróra vágva vagy 1 teáskanál szárított
  • só és bors ízlés szerint
  • ízlés szerint méz, vagy egyéb édesítőszer

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat turmixoljuk simára és ízlés szerint öntsük a friss salátánkra.