Hozzávalók:
- 2 ek majonéz
- 2 ek tejföl
- 1 ek Donum Terrae málnaecet vagy áfonyaecet
- 1 ek összeaprított salottahagyma
- 1 tk Worcestershire szósz
- Só, frissen őrölt bors
- 5-10 dkg kéksajt (ki, mennyire szereti )
- 2 répa vékony szeletekre vágva- hámozóval egyszerűen megoldható
- 15 db közepes- vagy kicsi retek, vékonyra szeletele
- 1 kisebb fej jégsaláta, falatnyi darabokra szaggatva
Elkészítés:
Egy edényben keverjük össze a majonézt,tejfölt, ecetet és a hagymát, ( a worcester szószt) sózzuk-borsozzuk, valamint a kéksajt harmadát. Egy másik edényben keverjük össze a répa-szalagokat, a retek szeleteket és a saláta sallangokat, majd adjuk hozzá az öntetet, végül törjük a tetejére a maradék kéksajtot.