Kendermagkrémes kucsmagombás tészta

kendermagkremes kucsmagombasHozzávalók 2-3 személyre:

  • 400 g teljes kiőrlésű tészta
  • 2 dkg vaj
  • 1+ 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej salotta hagyma
  • 30 dkg kucsmagomba
  • 2 dl natúr zabtej (magam főzöm)
  • 2 evőkanálnyi frissen reszelt parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 2 evőkanál kendermagkrém
  • pár szál friss turbolya
  • só, frissen őrölt fehér bors


Elkészítés:

A vaj-olívaolaj keveréken megdinsztelem az apróra vágott hagymát, hozzáadom a felcsíkozott, megtisztított kucsmagombát (2-3 darabot félre teszek a díszítéshez), belereszelem a fokhagymát, sózom, borsozom és hagyom, hogy a gomba levet eresszen, majd megpuhuljon. Közben lobogva forró, alaposan megsózott vízben al dente-re, azaz fogkeményre főzöm a tésztát. Ha megpuhult a gomba, hozzáöntöm a zabtejet, beleszórom a reszelt parmezánt, belekeverem a kendermagkrémet, majd kevergetve, az egészet pár perc alatt mártás sűrűségűre forralom. Belekeverem a kifőtt, leszűrt tésztát, jól összekeverem és hagyom 4-5 percig pihenni, hogy a tészta magába szívja az ízeket. Közben egy evőkanál olívaolajon, rázogatva megsütöm a díszítésre félretett, hosszában elfelezett kucsmagombákat, felaprítom a turbolyát, megszórom vele a tésztát és a sült kucsmagombával díszítve tálalom.

Gabojszának köszönhetjük ezt a finomságot is. 🙂 Az eredeti recept itt található.

Vélemény, hozzászólás?