Málnás-ricottás pohárkrém
Hozzávalók 6 db 1,5 dl-es pohárhoz:
- 25 dkg ricotta
- 2 dl tejszín
- 6 evőkanál porcukor
- 25 dkg málna
- 2 evőkanál Donum Terrae málnaecet
- 6 babapiskóta
Elkészítés:
- A málnából félreteszünk a tálaláshoz 18 szemet. A többit 4 evőkanál porcukorral és néhány evőkanál vízzel felforraljuk.
- Hozzáadjuk a málnaecetet, és gyöngyözve főzzük addig, amíg sűrű gyümölcspürét nem kapunk. Hagyjuk kihűlni.
- A ricottát felhabosítjuk a maradék porcukorral.
- A tejszínből kemény habot verünk, óvatosan a ricottába forgatjuk.
- A babapiskótát összetörjük.
- A krém felét a poharakba adagoljuk.
- Megszórjuk az összetört piskótával, elosztjuk rajta a málnapürét, végül rákanalazzuk a maradék ricottás krémet.
- Néhány órára – vagy akár 1 éjszakára – hűtőbe tesszük.
- Tálalás előtt poharanként 3-3 szemmálnával díszítjük.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.