Málnás-ricottás pohárkrém

Málnás-ricottás pohárkrém

Hozzávalók 6 db 1,5 dl-es pohárhoz:

  • 25 dkg ricotta
  • 2 dl tejszín
  • 6 evőkanál porcukor
  • 25 dkg málna
  • 2 evőkanál Donum Terrae málnaecet
  • 6 babapiskóta 

Elkészítés:

  1. A málnából félreteszünk a tálaláshoz 18 szemet. A többit 4 evőkanál porcukorral és néhány evőkanál vízzel felforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a málnaecetet, és gyöngyözve főzzük addig, amíg sűrű gyümölcspürét nem kapunk. Hagyjuk kihűlni.
  3. A ricottát felhabosítjuk a maradék porcukorral.
  4. A tejszínből kemény habot verünk, óvatosan a ricottába forgatjuk.
  5. A babapiskótát összetörjük.
  6. A krém felét a poharakba adagoljuk.
  7. Megszórjuk az összetört piskótával, elosztjuk rajta a málnapürét, végül rákanalazzuk a maradék ricottás krémet.
  8. Néhány órára – vagy akár 1 éjszakára – hűtőbe tesszük.
  9. Tálalás előtt poharanként 3-3 szemmálnával díszítjük.

 

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.