Mogyorókrémes banánkenyér

Mára nálam alapvetés, hogy ha sütni szeretnék valamit, de nincs elég vaj itthon, akkor megragadok egy magkrémet és azzal helyettesítem.Igazából sokszor akkor is teszek magkrémet a sütibe, ha van elég vaj itthon… Banánkenyeret szerettem volna sütni- mivel nem volt itthon a mixer, találnom kellett egy olyan receptet, amit mixer nélkül is könnyedén el lehet készíteni- volt saját receptem, de szeretek átnézni több opciót, és összekombinálni a nekem tetsző részeket. Így lett Nigella banánkenyér receptjéből a következő variáció:

Hozzávalók:

  • 175g finomliszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1/2 mk fahéj
  • csipet só
  • 60g vaj
  • 65g Donum Terrae Mogyorókrém
  • 90g cukor ( én 45g kristálycukrot, 45g kókuszvirágcukrot használtam az íze kedvéért)
  • 2 nagy tojás
  • héja nélkül összesen 300g banán
  • 60g apróra vágott pörkölt dió-mogyoró-mandula vegyesen
  • 1tk vanília kivonat
  • 23x13x7cm-s gyümölcskenyérforma

Elkészítés:

A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, aprított dióféléket tegyük egy tálba, keverjük jól össze. Egy másikban az olvasztott vajhoz és mogyorókrémhez adjuk hozzá a cukrot és keverjük simára. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, majd a péppé zúzott banánt és vanília kivonatot. Fakanállal 3 részletben keverjük hozzá a szárazanyagokat, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és 170°C-on kb 1 órán át süssük. Akkor jó, ha már nem ragad a tészta a hústűre- vagy késre.

Tetejére tehetünk csokimázat, vagy tálaláskor megöntözhetjük egy kis juharsziruppal. De akár mindkét extra el is hanyagolható, csak úgy magában kávé vagy tea mellé így is pompás kísérő 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: sallysbakingaddiction.com