Mogyorókrémes pohárdesszert (szénhidrát diétás)
Hozzávalók 2-3 pohárhoz:
- A morzsához:
- 10 dkg cukormentes háztartási keksz
- 2,5 dkg vaj
- 2 g 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- kb. 1/2 dl presszókávé
- A krémhez:
- 1 üveg mogyorókrém (17 dkg)
- 25 dkg mascarpone
- 4 g 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- A tálaláshoz:
- török mogyoró
- cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
- A háztartási kekszet ledaráljuk, összemorzsoljuk a vajjal, az édesítőszerrel és a kávéval.
- A mogyorókrémet a mascarponével és az édesítővel kihabosítjuk.
- A morzsát és a krémet poharakba rétegezzük, a tetejére krém kerüljön. Néhány órára hűtőbe tesszük, végül török
- mogyoróval díszítve, kakaóval meghintve tálaljuk.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.