Hozzávalók:
A habcsókrétegekhez:
- 6 tojás fehérje
 - 24 ek cukor
 - 1 ek gyümölcsecet (nálam gránátalmaecet, Donum Terrae)
 - 1 ek cseresznyepálinka
 - 3 kk kukoricaliszt
 
A krémhez:
- 4 dl tej
 - 6 tojás sárgája
 - 1 púpos ek étk. keményítő
 - 2 ek mandulakrém (Donum Terrae)
 - 10 dkg vaj
 - 2 ek cukor
 - 30 dkg cseresznye
 
A külsejére:
- 2 dl habtejszín
 - 1 ek cukor
 - Fél csomag tortazselé
 - 3 púpozott ek házi cseresznyelekvár (enyém apró darabos, hidegen nem folyékony, nem nagyon édes)
 - 1 ek-nyi apróra vágott citromfű
 - Fél mk levendulavirág
 - 1 ek cseresznyepálinka
 - Mandulalapok a díszítéshez
 
Elkészítés:
A habcsókrétegekhez a tojásfehérjét majdnem keményre verjük. Hozzáadjuk folyamatosan a cukrot, gyümölcsecetet és a pálinkát, majd teljesen keményre, fényesre verjük. Hozzáforgatjuk a kukoricalisztet. Sütőpapírra három 20 cm átmérőjű kört rajzolunk, elosztjuk, elsimítjuk rajtuk a masszát. 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Akkor jó, ha a külseje enyhén megbarnul. A sütőből kivéve rácson kihűtjük, közben óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Utána jön a krém: a cseresznyén és a vajon kívül a többi hozzávalót egy habüstben simára keverjük. Egy lábasban vizet forralunk. Az üstöt a gőz fölé téve, a krémet állandó keverés közben besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a felkockázott vajat. Teljesen kihűtjük.
Mikor a lapok és a krém is kihűltek, elkezdjük rétegezni. Egy hablapot a tortatálra tesszük, elosztjuk rajta a krém felét, rászórjuk, belenyomkodjuk a cseresznye felét. Jön rá egy réteg hab, majd megismételjük az előző műveletet. Végül rátesszük a harmadik habcsókot.
A habtejszínt keményre verjük a tortazselével és a cukorral, a torta tetejére és oldalára kenjük. A mandulalapokat száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, kihűtve a torta oldalára nyomkodjuk.
A cseresznyelekvárt összeforraljuk az apróra tört levendulával, citromfűvel és pálinkával. Langyosra hűlve a torta tetején elosztjuk, fél órára hűtőbe tesszük, míg a teteje megdermed.
Rögtön fogyasztjuk.
Ági, alias A tetovált lány alkotása.

