Imádom a szárított paradicsomot! Rengeteg fogy belőle, hacsak meglátom, vagy a kezem ügyébe kerül, biztos teszek a készülő ételbe belőle- akár kell, akár nem 🙂 Így mikor ELLA oldalát böngésztem oda-vissza voltam az örömtől, hogy ráakadtam erre a kincsre 🙂
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 110g ( Ella úgy írja 12db…) szárított paradicsom
- 1 ek Szezámkrém
- fél citrom leve
- 1/2 kk őrölt kömény
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Melegítsük a sütőt 180°C-ra, a padlizsánokat villával szurkáljuk meg, hogy ne robbanjanak fel a sütőben. Süssük a padlizsánokat nagyjából 30 percig, hogy a héja szép ropogós legyen, a belseje pedig krémes.
A többi hozzávalót tegyük turmixgépbe, vagy botmixerrel kezdjük összedolgozni őket. Miután a padlizsán kicsit kihült, vágjuk le a végét ( ízlés szerint hámozzuk meg vagy hagyjuk rajta a héját) és tegyük hozzá a krémhez, és addig dolgozzuk össze, amíg egyenletesen krémes lesz.
Isteni mártogatós! 🙂
Eredeti recept és kép: deliciouslyella.com