Sült sárgarépás hummusz

A répa is nagy kedvenc. Különösen sütve. Hummusz variációknak szinte kifogyhatatlan a tárháza. Igazán örülök, hogy ELLA is kedveli ezt a műfajt 🙂

Hozzávalók:

  • 400g csicseriborsó (konzerv)
  • 4 közepes répa
  • 15 ek olívaolaj
  • 10 ek víz
  • 4 ág rozmaring
  • 2 citrom leve
  • 2 púpozott ek Szezámkrém
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tk őrölt kömény
  • csípős paprika ízlés szerint
  • só & bors

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vágjuk a répákat hasábokra, olívaolajjal, sóval, borssal forgassuk össze, és süssük kb. 45 percig. Az utolsó 5-10 percre hozzátehetjük a fokhagyma gerezdeket is.

Amikor megsültek és egy kicsit kihültek, tegyünk minden hozzávalót turmixgépbe- vagy botmixerrel dolgozzuk jól össze, hogy krémes végeredményt kapjunk.

Légmentesen záró edényben a hűtőszekrényben akár egy hétig is eláll- de ha jól sikerült, meglepne, ha maradna belőle…

 

Eredeti recept és fotó: deliciouslyella.com