Hozzávalók:
Húsgombóc:
- 50 dkg darált csirkehús
- 50 dkg sárgarépa finomra rezselve
- 2 tojás
- 4 gerezd fokhagyma zúzva
- pár szál friss koriander apróra vágva
- 1/2 lime leve
- 1 ek friss reszelt gyömbér
- 1 tk őrölt koriander
- 1/2 őrölt chili
- 1 tk eritrit
- 1 tk Himalája só
- 5 dkg kókuszliszt
Szósz:
- 3 dl kókusztej
- 5 dkg törökmogyorókrém
- 2 ek piros curry paszta vagy por
- 1-2 tk limelé
- 1/2 tk eritrit
Elkészítés:
A húsgombócokhoz a tisztított sárgarépát reszeld finomra. Hgayd állni 10-15 percet, egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral vagy alufóliával, vékonyan kend le kókuszolajjal vagy zsírral. Nedves kézzel formázz apró golyókat a húsos keverékből, pakold a tepsire. 180 fokos előmelegített sütőben süsd 15-20 percet, ez attól is függ, mekkorák a húsgolyók. Ezalatt készítsd el a aszószt. A hozzávalókat tedd egy kisebb fazékba, habverővel keverd simára és lassú tűzön főzd körülbelül 10 percig, míg besűrűsödik.
További recepteket Erzsitől a Troll a konyhában blogon találtok.