Hozzávalók:
- 500g sütőtökpüré
- 500g vörösbab ( konzerv, vagy előfőzött)
- 1 kis vöröshagyma
- 2 ek Donum Terrae Mandulakrém
- 1 kk zúzott fokhagyma
- 1kk őrölt kömény
- 1kk só
- 50g zabpehely
- panko morsza vagy zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
- 9 teljes kiőrlésű hamburgerzsemle, megpirítva
- saláta, hagyma, paradicsom, csemege uborka feltétnek
Elkészítés:
Turmixgépben dolgozzuk össze a sütőtököt, mandulakrémet, hagymát, fűszereket és a bab felét. A masszát tegyük át egy tálba, adjuk hozzá a bab másik felét, zabpelyhet és a morzsát. Formázzunk belőle 9 kis pogácsát. Serpenyőben hevítsük fel az olajat, süssük meg a pogácsákat, kb 3-4 perc alatt az egyik oldalán aranybarnára majd fordítsuk meg és azt is süssük kb 3-4 percig. A hamburger bucikba tegyük a pogácsákat, zöldségeket, ízesítsük tovább ízles szerint.
Forrás: prevention.com