Sütőtökös vega burger

Hozzávalók:

  • 500g sütőtökpürévega-burger
  • 500g vörösbab ( konzerv, vagy előfőzött)
  • 1 kis vöröshagyma
  • 2 ek Donum Terrae Mandulakrém
  • 1 kk zúzott fokhagyma
  • 1kk őrölt kömény
  • 1kk só
  • 50g zabpehely
  • panko morsza vagy zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • 9 teljes kiőrlésű hamburgerzsemle, megpirítva
  • saláta, hagyma, paradicsom, csemege uborka feltétnek

Elkészítés:

Turmixgépben dolgozzuk össze a sütőtököt, mandulakrémet, hagymát, fűszereket és a bab felét. A masszát tegyük át egy tálba, adjuk hozzá a bab másik felét, zabpelyhet és a morzsát. Formázzunk belőle 9 kis pogácsát. Serpenyőben hevítsük fel az olajat, süssük meg a pogácsákat, kb 3-4 perc alatt az egyik oldalán aranybarnára majd fordítsuk meg és azt is süssük kb 3-4 percig. A hamburger bucikba tegyük a pogácsákat, zöldségeket, ízesítsük tovább ízles szerint.

 

Forrás: prevention.com