Tiramisu pohárkrém (gluténmentes, cukormentes,tejmentes)
Hozzávalók 2 személyre:
- a piskótához:
- 6-8 darab gluténmentes babapiskóta
- 80 ml erős főzött kávé (kihűtve)
- 1 teáskanál rumaroma
- 4 csepp Almitas Stevia Fluid Nova
- holland kakaópor
- a krémhez:
- 4 dl kókuszkrém
- 2 evőkanál Donum Terrae kesudiókrém
- 1 tojássárgája
- 4 csepp Almitas Stevia Fluid Nova
- 7 dkg rizsszirup vagy más folyékony édesítő
- 2,5 dkg tápiókaliszt
- a tetejére:
- holland kakaópor
Elkészítés:
- A krém hozzávalóit csomómentesre keverjük egy tapadásmentes lábosban.
- Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük, amíg pudingállagúra sűrűsödik a krém.
- Levesszük a tűzről és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
- A kávét összekeverjük a steviával és a rumaromával.
- A babapiskótákat kisebb darabokra törjük és a poharak aljára helyezünk egy réteget belőlük.
- Meglocsoljuk az ízesített kávéval, megszórjuk kakaóporral, majd rákanalazunk a krémből, és így folytatjuk tovább a rétegezést.
- A tetejét krémmel zárjuk le, majd kakaóporral vékonyan meghintjük.
- A pohárkrémet tálalás előtt – legalább 2-3 órára – hűtőbe tesszük.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.