Hozzávalók:
- 3 ek Donum Terrae Mandulakrém
- 2 ek Donum Terrae Szezámolaj
- 1 kk barnacukor vagy méz
- 2 ek szójaszósz
- csipet só
- 2 ek rizsecet
- kis gerezd fokhagyma
- 1,5 kk vörösborecet vagy Donum Terrae Málnaecet
- 0,5 dl olivaolaj
- 1 ek citromlé
Elkészítés:
Egy tálban keverjünk össze minden hozzávalót az szezámolajon kívül. A legvégén adjuk hozzá lassan az szezámolajat is, keverjük jól el az elegyet.
A kapott pácunk ideális zöldsaláták öntetének, de pácolhatunk benne csirkét, marhát vagy akár tofut. Ebben az esetben annyi öntetet készítsünk, ami a pácolni kívánt alapanyagot ellepi, hagyjuk rajta legalább 20 percig (vagy akár több órára), hogy az ízek jól átjárják.