Tökmagkeksz (szénhidrát diétás, gluténmentes, cukormentes)
Hozzávalók 16 db-hoz:
- 10 dkg Donum Terrae tökmagkrém
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 tojásfehérje
- 1,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 10 dkg barnarizs-liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 4 dkg apróra vágott cukormentes málnás fehér csokoládé
A díszítéshez:
- 2-4 dkg cukormentes málnás fehér csokoládé
Elkészítés:
- A vajat a tökmagkrémmel és az édesítőszerrel összeolvasztjuk.
- Belekeverjük a sütőporral összeforgatott barnarizs-lisztet, a tojást, a tojásfehérjét és a csokoládét.
- Alaposan összedolgozzuk, és diónyi gombócokat készítünk belőle. Nem kell gombócolni, elég kézzel gombóc formájúra alakítani.
- Mindet sütőpapírral bélelt sütőlapra rendezzük, és előmelegített,170 fokos sütőben 15 percig sütjük.
- A sütőt elzárjuk, a sütőajtót kinyitjuk, és a kekszeket a sütőben hagyjuk kihűlni.
- A fehér csokoládét felolvasztjuk, és a kekszeket megcsorgatjuk vele.
- A máz dermedése után tálaljuk.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.