- 100g sütőtök
- 2tk puha vaj
- 2ek tökmag
- 3 tojás
- 1/4 narancs héja
- 1ek Donum Terrae Tökmagkrém (kb. 50g)
- 2ek cukor
- pár csepp citromlé
- csipet só
Elkészítés:
A sütőtököt vágjuk kockákra és 100ml vízzel főzzük puhára. Szűrjük le a sütőtököt és pürésítsük. Közben annyi főzőlevet adjunk a püréhez, hogy szirupszerű állagot kapjunk. Ha nem volt elég érett a sütőtök, ízesítsük cukorral, mézzel vagy juharsziruppal. Tálalásig tartsuk melegen.
Alaposan vajazzunk ki 4-6 szufléformát, majd szórjuk ki a porrá aprított tökmaggal. A felesleges tökmagot ütögessük ki a szufléformából.
Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjéhez adjunk egy csipet sót és pár csepp citromlevet, majd kézzel vagy kézi habverővel legkisebb fokozaton verjük kemény habbá. A sárgáját 2ek cukorral és a reszelt narancshéjjal verjük habosra, majd alaposan kavarjuk el benne a tökmagkrémet. Ha szükséges, 1-2ek vízzel lazítsunk a krémen. Óvatosan kavarjuk el a fehérjehabot a tökmagos masszában. Töltsük meg a szuflémasszával a kivajazott formákat és tegyük egy sütőtálba. Helyezzük 200°C-os sütőbe és öntsünk annyi forrásban lévő vizet a tálba, hogy kb. 1/3-ig álljanak a formák a vízben. Kb. 20-25 percig süssük a szuflékat.
Tálaláskor borítsuk ki a szuflékat a formájukból és helyezzük tányérokra. Asztalnál locsoljuk meg a forró sütőtökmártással.
Ez a recept szintén Nagy Robi nevéhez főződik .Az ilyen receptek miatt örül az ember, hogy van sütőtök szezon! És hogy honnan az ötlet? Azt ide kattintva megtudhatjátok!