Törökmogyorókrémes csokis puszedli – glutén és laktózmentes

Törökmogyorókrémes csokis puszedli – glutén és laktózmentes

Hozzávalók:

  • 200 g laktózmentes vaj
  • 400 g porcukor
  • 4 db tojás
  • 400 g gluténmentes liszt
  • 100 g cukrozatlan kakaópor
  • 100 g mogyoró – darálva vagy durván aprítva
  • 3-4 evőkanál Mogyorókrém

Elkészítés:

  1. A szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot keverjük habosra, majd egyenként keverjük hozzá a tojásokat.
  2. Egy másik edénybe szitáljuk bele a lisztet és a kakaóport.
  3. Dolgozzuk össze a vajas masszát a lisztes kakaóval, majd keverjük hozzá a mogyorókrémet és a darált, vagy durván aprított mogyorót.
  4. 2-3 órát rakjuk hűtőbe pihenni.
  5. Kisebb golflabda méretű golyókat formázunk belőle (tényleg kisebb legyen, mert nekem az első sütésnél inkább keksz kinézetű lett… ).
  6. Ízlés szerint hempergessük porcukorba (ezt ki is lehet hagyni).
  7. A golyókat tisztes távolságra helyezzük el sütőpapíros tepsin.
  8. 170 fokra előmelegített sütőben süssük 10-15 percig. (Érdemes figyelni, hogy ne süljön túl, mert száraz lesz.)