Túrókrémes pohárdesszert marinált szederrel

Túrókrémes-pohárdesszert-marinált-szederrel-donum-terrae

Túrókrémes pohárdesszert marinált szederrel

Hozzávalók 3 személyre:

  • a kekszréteghez:
    • 12,5 dkg cukormentes teljes kiőrlésű zabkeksz
    • 3 dkg olvasztott vaj
  • a túrókrémhez:
    • 15 dkg túró
    • 25 dkg mascarpone
    • 1,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
    • 2 teáskanál vaníliakivonat
    • 1 dl tejszín
  • a marinált szederhez:

 

Elkészítés:

  1. A kekszet aprítógépben morzsásra dolgozzuk, elkeverjük a vajjal.
  2. A túrót botmixerrel krémesre keverjük a mascarponéval, az édesítőszerrel és a vaníliával együtt, majd beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.
  3. Poharakba rétegezzük a kekszmorzsát és a krémet, néhány órára hűtőbe tesszük.
  4. A megmosott szedret megszórjuk az édesítőszerrel, meglocsoljuk a málnaecettel, és szobahőmérsékleten legalább 1/2 órát állni hagyjuk.
  5. Tálaláskor a marinált szedret a desszertek tetejére kanalazzuk.

 

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.