Túrókrémes pohárdesszert marinált szederrel
Hozzávalók 3 személyre:
- a kekszréteghez:
- 12,5 dkg cukormentes teljes kiőrlésű zabkeksz
- 3 dkg olvasztott vaj
- a túrókrémhez:
- 15 dkg túró
- 25 dkg mascarpone
- 1,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 1 dl tejszín
- a marinált szederhez:
- 12 dkg szeder
- 2 evőkanál Donum Terrae málnaecet
- 2 evőkanál xilit
Elkészítés:
- A kekszet aprítógépben morzsásra dolgozzuk, elkeverjük a vajjal.
- A túrót botmixerrel krémesre keverjük a mascarponéval, az édesítőszerrel és a vaníliával együtt, majd beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.
- Poharakba rétegezzük a kekszmorzsát és a krémet, néhány órára hűtőbe tesszük.
- A megmosott szedret megszórjuk az édesítőszerrel, meglocsoljuk a málnaecettel, és szobahőmérsékleten legalább 1/2 órát állni hagyjuk.
- Tálaláskor a marinált szedret a desszertek tetejére kanalazzuk.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.