Vietnámi vegán tavaszi tekercs szezámkrémes mártogatóssal (gluténmentes)

tavaszi_tekercs_donum_terrae

Vietnámi vegán tavaszi tekercs szezámkrémes mártogatóssal (gluténmentes)

Hozzávalók a tekercshez:

  • 5 db rizspapírlap
  • 2 marék vékony csíkokra vágott (julienre szeletelt) sárgarépa
  • 1/2 marék vékony csíkokra vágott uborka
  • 2 marék vékonyra szeletelt lilakáposzta
  • 1 érett mangó vékony szeletekre vágva
  • 3 szál koriander (opcionális)
  • 2-3 evőkanál gránátalmamag
  • 5 db kisebb salátalevél
  • 1 evőkanál szezámmag
  • a mártogatóshoz:
  • 17 dkg Donum Terrae szezámkrém
  • 2 dkg kókusz amino
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 lime leve vagy 1 dkg citromlé
  • 1-2 evőkanál víz
  • 1-2 csipet őrölt csili

Elkészítés:

  1. A szószhoz az összes hozzávalót összekeverjük.
  2. Ha túl sűrűnek találjuk, higíthatjuk még 1-2 kanál vízzel.
  3.  A tekercsekhez előkészítjük a hozzávalókat.
  4. Egy serpenyőbe, körülbelül 2 cm magasságig, vizet töltünk.
  5. Az egyik rizslapot beletesszük, és nagyjából 20 másodpercig ázni hagyjuk, amíg meg nem puhul.
  6. Figyeljünk rá, hogy ne áztassuk túl, mert szakadni fog!
  7. Az áztatott lapot egy tiszta konyharuhára rakjuk, majd elkezdjük a zöldségeket a papír felső harmadára pakolni. Mindenből 2-3 csipetnyit, ízlés szerint.
  8. Ezután először a rizspapírlap alsó felét, majd a két oldalát is ráhajtjuk, végül alulról felfelé, nagyon szorosan, feltekerjük.
  9. A többi rizslappal is ugyanígy járunk el.
  10. A kész tekercseket félbevágjuk, tetejüket megszórjuk szezámmaggal, és a szezámkrémes mártogatóssal kínáljuk.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.