Vietnámi vegán tavaszi tekercs szezámkrémes mártogatóssal (gluténmentes)
Hozzávalók a tekercshez:
- 5 db rizspapírlap
- 2 marék vékony csíkokra vágott (julienre szeletelt) sárgarépa
- 1/2 marék vékony csíkokra vágott uborka
- 2 marék vékonyra szeletelt lilakáposzta
- 1 érett mangó vékony szeletekre vágva
- 3 szál koriander (opcionális)
- 2-3 evőkanál gránátalmamag
- 5 db kisebb salátalevél
- 1 evőkanál szezámmag
- a mártogatóshoz:
- 17 dkg Donum Terrae szezámkrém
- 2 dkg kókusz amino
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1/2 lime leve vagy 1 dkg citromlé
- 1-2 evőkanál víz
- 1-2 csipet őrölt csili
Elkészítés:
- A szószhoz az összes hozzávalót összekeverjük.
- Ha túl sűrűnek találjuk, higíthatjuk még 1-2 kanál vízzel.
- A tekercsekhez előkészítjük a hozzávalókat.
- Egy serpenyőbe, körülbelül 2 cm magasságig, vizet töltünk.
- Az egyik rizslapot beletesszük, és nagyjából 20 másodpercig ázni hagyjuk, amíg meg nem puhul.
- Figyeljünk rá, hogy ne áztassuk túl, mert szakadni fog!
- Az áztatott lapot egy tiszta konyharuhára rakjuk, majd elkezdjük a zöldségeket a papír felső harmadára pakolni. Mindenből 2-3 csipetnyit, ízlés szerint.
- Ezután először a rizspapírlap alsó felét, majd a két oldalát is ráhajtjuk, végül alulról felfelé, nagyon szorosan, feltekerjük.
- A többi rizslappal is ugyanígy járunk el.
- A kész tekercseket félbevágjuk, tetejüket megszórjuk szezámmaggal, és a szezámkrémes mártogatóssal kínáljuk.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.