Tökmagos kenyér

tökmagos-kenyér-430x283

Hozzávalók:

  • 35 dkg BL80 liszt (kenyérliszt)
  • 15 dkg rozsliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 1 kk só
  • 20 g tökmagolaj (Donum Terrae)
  • 2 ek tökmag
  • 1 dl joghurt
  • +kevés liszt a formához

 

 Elkészítés:

A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az elmorzsolt élesztőt. Mikor felfutott, összedagasztjuk a többi hozzávalóval. Langyos helyen, nedves konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Ekkor ismét átgyúrjuk, egy kb. 10X20 cm-es cipóformát kilisztezünk (ha teflon, akkor nem kell). Ebben ismét megkelesztjük a formára igazított kenyérkét. Tetejét megvágjuk, 170 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

A tetovált lány esete a tökmagolajjal és a kenyérrel.

 

Vélemény, hozzászólás?