Hozzávalók 3 főre:
- 360 g sárga és cukordinnye
- 80 g uborka (nyers)
- 35 g lágy kecskesajt
Az öntethez:
- 20 g extra szűz olívaolaj
- 10 g Donum Terrae diókrém
- 10 g frissen facsart citromlé (1 kicsi citrom fele)
- pici csipet só
- ½ gerezd reszelt fokhagyma
- kis csipet chili pehely
Elkészítés:
Az öntethez valókat krémesre keverjük. Olyan lesz az állaga, mint egy majonéznek.
A dinnyéket vékony szeletekre vágjuk.Az uborkát apró kockákra daraboljuk.
A tányérokra helyezzük felváltva a dinnyéket (fejenként 120 g kb. 7 szelet).
Erre szórjuk az uborkakockákat, és a kis darabokra morzsolt lágy, krémes natúr kecskesajtot.
A salátát meglocsoljuk az öntettel.
Ennyi.
Rita nyári remeke.