Kókusztejes- diókrémes őszibarackkrémleves

Hozzávalók:
oszibarackleves_5elemesen

  • kb 10 szem őszibarack
  • víz, amennyi ellepi
  • 1 púpozott teáskanál Donum Terrae diókrém
  • késhegynyi őrölt kardamom
  • pici só
  • kevés lime-lé
  • késhegynyi gabonakávé
  • 0,5-1dl kókusztej-vagy krém
  • tálaláskor aprított kesudió

Elkészítés:

A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk, falatnyi kockákra vágjuk. Egy nagyobb maréknyit félreteszünk levesbetétnek, a többit egy fazékba öntjük, hozzáadunk 1 púpozott tk diókrémet, késhegynyi őrölt kardamomot, pici sót és felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi épp ellepi. Feltesszük főni, közben kevés lime-levet, késhegynyi gabonakávét adunk hozzá. Felforraljuk és pár percig kis lángon főzzük. Utána botmixerrel pürésítjük, majd visszatesszük a lángra és felöntjük egy kevés kókusztejjel vagy kókuszkrémmel (ezzel selymesítjük). Beletesszük a félretett barackkockákat is és hagyjuk épp felforrni. Ekkor elzárjuk a lángot és hideg vízbe állítva kihűtjük.
Szobahőmérsékleten tálaljuk, ekkor megszórjuk szárazon pirított, aprított kesudióval.

A recept Kicsi Vú 5 elem konyhájából való. Az eredeti receptet, illetve a recepthez kapcsolódó érdekes információkat itt találjátok- érdemes elolvasni!