- kb 10 szem őszibarack
- víz, amennyi ellepi
- 1 púpozott teáskanál Donum Terrae diókrém
- késhegynyi őrölt kardamom
- pici só
- kevés lime-lé
- késhegynyi gabonakávé
- 0,5-1dl kókusztej-vagy krém
- tálaláskor aprított kesudió
Elkészítés:
A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk, falatnyi kockákra vágjuk. Egy nagyobb maréknyit félreteszünk levesbetétnek, a többit egy fazékba öntjük, hozzáadunk 1 púpozott tk diókrémet, késhegynyi őrölt kardamomot, pici sót és felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi épp ellepi. Feltesszük főni, közben kevés lime-levet, késhegynyi gabonakávét adunk hozzá. Felforraljuk és pár percig kis lángon főzzük. Utána botmixerrel pürésítjük, majd visszatesszük a lángra és felöntjük egy kevés kókusztejjel vagy kókuszkrémmel (ezzel selymesítjük). Beletesszük a félretett barackkockákat is és hagyjuk épp felforrni. Ekkor elzárjuk a lángot és hideg vízbe állítva kihűtjük.
Szobahőmérsékleten tálaljuk, ekkor megszórjuk szárazon pirított, aprított kesudióval.
A recept Kicsi Vú 5 elem konyhájából való. Az eredeti receptet, illetve a recepthez kapcsolódó érdekes információkat itt találjátok- érdemes elolvasni!