Hozzávalók:
- 3 tojás
- 1-2 banán
- 10-15 magozott datolya
- 6 ek Donum Terrae Szőlőmagolaj vagy Dióolaj vagy Sárgabarackmag olaj
- 130g teljes kiőrlésű liszt
- 1,5 kk sütőpor
- 2 kk fahéj
- 1kk fenyőmag
- 1/2 kk kardamom
- 3-4 közepes répa lereszelve
- 50g kókuszreszelék
- 50g dió aprítva
- 50g mazsola
Bevonat:
- 200g krémsajt
- 2ek méz
- 1ek Donum Terrae Földimogyorókrém vagy Kesudiókrém
- 50g mogyoró a díszítéshez
Elkészítés:
Melegítsük a sütőt 180 fokra. Sütőformát béleljük ki sütőpapírral.
Egy kisebb tálban villával verjük fel a tojásokat. Egy másik edényben keverjük a banánt, datolyát és az olajat sűrű krémmé. Egy harmadik edényben keverjük össze a lisztet, sütőport, kardamomot, fenyőmagot, fahéjat. Adjuk hozzá a tojásokat és a banános krémet. Adjuk a keverékhez a reszelt répát, kókuszt, diót és a mazsolát és keverjük addig, amíg össze nem áll masszává.
Tegyük a sütőformába és kb. 40 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy tálban keverjük össze a krémsajtot, mézet és magkrémet. Egyenletesen eloszlatva tegyük a süti tetejére, majd mogyoróval szórjuk meg.
Forrás: greenkitchenstories.com