Répatorta földimogyorós mázzal

 

Hozzávalók:

  • 3 tojásrépatorta földimogyorókrémmel
  • 1-2 banán
  • 10-15 magozott datolya
  • 6 ek Donum Terrae Szőlőmagolaj vagy Dióolaj vagy Sárgabarackmag olaj
  • 130g teljes kiőrlésű liszt
  • 1,5 kk sütőpor
  • 2 kk fahéj
  • 1kk fenyőmag
  • 1/2 kk kardamom
  • 3-4 közepes répa lereszelve
  • 50g kókuszreszelék
  • 50g dió aprítva
  • 50g mazsola

Bevonat:

 

Elkészítés:

Melegítsük a sütőt 180 fokra. Sütőformát béleljük ki sütőpapírral.

Egy kisebb tálban villával verjük fel a tojásokat. Egy másik edényben keverjük a banánt, datolyát és az olajat sűrű krémmé. Egy harmadik edényben keverjük össze a lisztet, sütőport, kardamomot, fenyőmagot, fahéjat. Adjuk hozzá a tojásokat és a banános krémet. Adjuk a keverékhez a reszelt répát, kókuszt, diót és a mazsolát és keverjük addig, amíg össze nem áll masszává.

Tegyük a sütőformába és kb. 40 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Egy tálban keverjük össze a krémsajtot, mézet és magkrémet. Egyenletesen eloszlatva tegyük a süti tetejére, majd mogyoróval szórjuk meg.

Forrás: greenkitchenstories.com