Krémes-pikáns reteksaláta

ft_jun04msl10_l

Hozzávalók:

  • 1 ek finomra vágott friss gyömbér
  • kisebb finomra aprított salottahagyma
  • 2 ek Donum Terrae Földimogyorókrém
  • 4 ek Donum Terrae Almaecet
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek barna nádcukor
  • 2 ek Donum Terrae Szezámolaj
  • 1 kicsi káposzta vékonyra reszelve
  • 1 közepes fehér retek gyufaszálra vágva
  • 10 piros retek félbe, majd vékony félhold formára vágva
  • 4 újhagyma átlósan vékonyra szelve –lehet karikára
  • 1 marék pirított földimogyoró

Elkészítés

Keverjük homogénre a gyömbért, salottát, földimogyorókrémet, ecetet, szójaszószt, cukrot, olajat- kóstoljuk, ízlés szerint módosíthatunk az egyes hozzávalók arányán. A retkeket, hagymát, káposztát, földimogyorót tegyük egy salátás tálba, adjuk hozzá az öntetet, keverjük át, fogyasszuk jó étvággyal!

A földimogyorókrémtől krémes, a gyömbértől és az ecettől picit csípős- pikáns… Éljen a retek! 🙂

Vélemény, hozzászólás?