Hozzávalók:
- 1 ek finomra vágott friss gyömbér
- kisebb finomra aprított salottahagyma
- 2 ek Donum Terrae Földimogyorókrém
- 4 ek Donum Terrae Almaecet
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek barna nádcukor
- 2 ek Donum Terrae Szezámolaj
- 1 kicsi káposzta vékonyra reszelve
- 1 közepes fehér retek gyufaszálra vágva
- 10 piros retek félbe, majd vékony félhold formára vágva
- 4 újhagyma átlósan vékonyra szelve –lehet karikára
- 1 marék pirított földimogyoró
Elkészítés
Keverjük homogénre a gyömbért, salottát, földimogyorókrémet, ecetet, szójaszószt, cukrot, olajat- kóstoljuk, ízlés szerint módosíthatunk az egyes hozzávalók arányán. A retkeket, hagymát, káposztát, földimogyorót tegyük egy salátás tálba, adjuk hozzá az öntetet, keverjük át, fogyasszuk jó étvággyal!A földimogyorókrémtől krémes, a gyömbértől és az ecettől picit csípős- pikáns… Éljen a retek! 🙂