Hozzávalók:
- kevés olívaolaj
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy karalábé
- 2 nagyobb sárgarépa
- 2 közepes krumpli
- kis csokor oregánó
- víz (kb. 2 l)
- 1 marék spagetti kis darabokra törve
- só
- fehér bors
- pici citromlé
- 2 ek tejföl
- 1-2 tk Donum Terrae tökmagkrém
Elkészítés:
A zöldségeket meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk (a krumpli legyen nagyobb, mert hamarabb puhul). A kétféle hagymát felaprítjuk.
Egy nagy fazékban kevés olívaolajon megpároljuk a hagymákat, majd rádobjuk a zöldségkockákat és 2-3 ág oregánót. Felöntjük 2 l vízzel, megsózzuk, pici fehérborsot is teszünk hozzá és fedő alatt puhára főzzük. Mikor a zöldségek már félpuhák, beledobjuk a spagettidarabokat is és al dentére főzzük. Végül belemorzsoljuk a levesbe a maradék oregánó leveleit, pici citromlével ízesítjük és a tökmagkrémmel elkevert tejfölt is belekeverjük.
Erdeti recept Kicsi Vú blogján.