Mandulás keksztekercs (szénhidrát diétás)
Hozzávalók:
- a tésztához:
- 25 dkg cukormentes háztartási keksz
- 5 dkg szeletelt mandula
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
- 2 evőkanál vaníliakivonat kb.
- 1 dl tejszín (30%-os)
- a krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 1 csomag habfixáló (1 dkg)
- 1 csipet 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 7–8 dkg Donum Terrae mandulakrém
- a díszítéshez:
- 5 dkg szeletelt mandula
Elkészítés: A háztartási kekszet és a mandulát késes aprítóval ledaráljuk. Tálba öntjük, és a többi alapanyagot hozzáadva egynemű masszává állítjuk össze. 2 ív folpak között kb. 25×35 cm-es lappá nyújtjuk, a felső fóliát eltávolítjuk. A mascarponét, a habfixálót és az édesítőszert kézi mixerrel krémesítjük, majd hozzádolgozzuk a mandulakrémet. A tölteléket a tésztára kanalazzuk, egyenletesen elsimítjuk, és a folpak segítségével feltekerjük, mint a bejglit. A mandulát durvára daraboljuk, folpakra szórjuk, és alaposan megforgatjuk benne a tekercset. A fóliába csomagoljuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap szeletekre vágva tálaljuk.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.