Fehércsokoládés-tökmagkrémes mousse (gluténmentes, szénhidrát diétás)

Fehércsokoládés-tökmagkrémes mousse (gluténmentes, szénhidrát diétás)

Hozzávalók 2–4 adaghoz

  • a mousse-hoz:
    • 1 zselatinlap
    • 1 tojássárgája
    • 1/2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
    • 1/2 dl lassú szénhidrátú tej – „csillagtej”
    • 10 dkg cukor- és gluténmentes málnás fehér csokoládé
    • 4 dkg Donum Terrae tökmagkrém
    • 1 evőkanál rum
    • 1 csipet só
    • 2 dl cukormentes tejszín
  • a díszítéshez:
    • cukor- és gluténmentes málnás fehér csokoládé
    • tejszínhab

Elkészítés: A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgáját elkeverjük az édesítőszerrel és a lassú szénhidrátú tejjel, majd kis lángon, folyamatosan kavargatva sűrűre főzzük. A zselatint kinyomkodjuk, a krémhez adjuk, és addig kavargatjuk, amíg teljesen fel nem olvad. Beledolgozzuk az apróra tördelt csokoládét és a tökmagkrémet, a rumot és a sót. Kicsit kihűtjük, majd beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot. Poharakba szedjük, és behűtve, reszelt csokoládéval, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.