Csokoládés mogyorómousse (gluténmentes, szénhidrát diétás)

Csokoládés mogyorómousse (gluténmentes, szénhidrát diétás)

Hozzávalók 2–4 adaghoz:

  • 1 zselatinlap
  • 1 tojássárgája
  • 1/2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
  • 1/2 dl lassú szénhidrátú tej – „csillagtej”
  • 10 dkg cukor- és gluténmentes étcsokoládé (85% kakaótartalmú)
  • 4 dkg Donum Terrae mogyorókrém
  • 1 evőkanál rum
  • 1 csipet só
  • 2 dl cukormentes tejszín
  • a díszítéshez: cukor- és gluténmentes étcsokoládé (85% kakaótartalmú) tejszínhab

Elkészítés: A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgáját elkeverjük az édesítőszerrel és a lassú szénhidrátú tejjel, majd kis lángon, folyamatosan kavargatva sűrűre főzzük. A zselatint kinyomkodjuk, a krémhez adjuk, és addig kavargatjuk, amíg teljesen fel nem olvad. Beledolgozzuk az apróra tördelt csokoládét és a mogyorókrémet, a rumot és a sót. Kicsit kihűtjük, majd beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot. Poharakba szedjük, és behűtve, reszelt csokoládéval, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.