Csokoládés mogyorómousse (gluténmentes, szénhidrát diétás)
Hozzávalók 2–4 adaghoz:
- 1 zselatinlap
- 1 tojássárgája
- 1/2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 1/2 dl lassú szénhidrátú tej – „csillagtej”
- 10 dkg cukor- és gluténmentes étcsokoládé (85% kakaótartalmú)
- 4 dkg Donum Terrae mogyorókrém
- 1 evőkanál rum
- 1 csipet só
- 2 dl cukormentes tejszín
- a díszítéshez: cukor- és gluténmentes étcsokoládé (85% kakaótartalmú) tejszínhab
Elkészítés: A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgáját elkeverjük az édesítőszerrel és a lassú szénhidrátú tejjel, majd kis lángon, folyamatosan kavargatva sűrűre főzzük. A zselatint kinyomkodjuk, a krémhez adjuk, és addig kavargatjuk, amíg teljesen fel nem olvad. Beledolgozzuk az apróra tördelt csokoládét és a mogyorókrémet, a rumot és a sót. Kicsit kihűtjük, majd beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot. Poharakba szedjük, és behűtve, reszelt csokoládéval, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.