A répa is nagy kedvenc. Különösen sütve. Hummusz variációknak szinte kifogyhatatlan a tárháza. Igazán örülök, hogy ELLA is kedveli ezt a műfajt 🙂
Hozzávalók:
- 400g csicseriborsó (konzerv)
- 4 közepes répa
- 15 ek olívaolaj
- 10 ek víz
- 4 ág rozmaring
- 2 citrom leve
- 2 púpozott ek Szezámkrém
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk őrölt kömény
- csípős paprika ízlés szerint
- só & bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vágjuk a répákat hasábokra, olívaolajjal, sóval, borssal forgassuk össze, és süssük kb. 45 percig. Az utolsó 5-10 percre hozzátehetjük a fokhagyma gerezdeket is.
Amikor megsültek és egy kicsit kihültek, tegyünk minden hozzávalót turmixgépbe- vagy botmixerrel dolgozzuk jól össze, hogy krémes végeredményt kapjunk.
Légmentesen záró edényben a hűtőszekrényben akár egy hétig is eláll- de ha jól sikerült, meglepne, ha maradna belőle…
Eredeti recept és fotó: deliciouslyella.com