Mogyorókrémes szaloncukor (szénhidrát diétás)

Mogyorókrémes szaloncukor (szénhidrát diétás)

Hozzávalók:

  • 1 üveg mogyorókrém (17 dkg)
  • 10 dkg cukor- és gluténmentes étcsokoládé (85% kakaótartalmú)
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

Továbbá:

Elkészítés: A hozzávalókat az édesítőszer kivételével vízgőz felett összeolvasztjuk. Ízlés szerinti mennyiségű édesítőszerrel édesítjük, csomómentesre keverjük, szilikonformákba töltjük, és 1 órára fagyasztóba tesszük. A csokoládé 2/3-át az olajjal vízgőz felett összeolvasztjuk. Hozzákeverjük a maradék csokoládét, majd megmártjuk benne a darabokra vágott desszertet. Sütőpapírra téve hagyjuk a mázat megdermedni. Hűtőben kb. 3 napig tárolható.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.