Földimogyorókrémes-csokis babka
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
 - 5 dkg cukor
 - 2 dkg élesztő
 - 1 tojás
 - 40 ml víz
 - 40 ml tej
 - 7 dkg olvasztott vaj
 - 2 evőkanál Donum Terrae földimogyorókrém
 - 5 dkg csokipasztilla
 
Elkészítés:
- A vizet összekeverjük a tejjel, és feloldjuk benne az élesztőt. Hozzáadjuk a tojást és az olvasztott vajat.
 - Egy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral.
 - Folyamatosan adagoljuk a nedves keverékhez, majd rugalmas, fényes tésztát dagasztunk.
 - Letakarva duplájára kelesztjük.
 - A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kicsit átgyúrjuk. Egy centi vastagságúra, téglalap alakúra nyújtjuk.
 - Megkenjük a földimogyorókrémmel, megszórjuk a csokipasztillával.
 - A hosszabbik oldalától feltekerjük.
 - Éles késsel, határozott mozdulattal, hosszában kettévágjuk a feltekert tésztát.
 - A tölteléket felfelé forgatjuk, és a két szárat szorosan összefonjuk.
 - Sütőpapírral bélelt magas falú sütőformába tesszük.
 - Letakarva ismét duplájára kelesztjük.
 - 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kihűlve szeleteljük.
 
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.

