Földimogyorókrémes-csokis babka

foldimogyorokremes-csokis-babka- donum-terrae

Földimogyorókrémes-csokis babka

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 40 ml víz
  • 40 ml tej
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 2 evőkanál Donum Terrae földimogyorókrém
  • 5 dkg csokipasztilla

Elkészítés:

  1. A vizet összekeverjük a tejjel, és feloldjuk benne az élesztőt. Hozzáadjuk a tojást és az olvasztott vajat.
  2. Egy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral.
  3. Folyamatosan adagoljuk a nedves keverékhez, majd rugalmas, fényes tésztát dagasztunk.
  4. Letakarva duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kicsit átgyúrjuk. Egy centi vastagságúra, téglalap alakúra nyújtjuk.
  6. Megkenjük a földimogyorókrémmel, megszórjuk a csokipasztillával.
  7. A hosszabbik oldalától feltekerjük.
  8. Éles késsel, határozott mozdulattal, hosszában kettévágjuk a feltekert tésztát.
  9. A tölteléket felfelé forgatjuk, és a két szárat szorosan összefonjuk.
  10. Sütőpapírral bélelt magas falú sütőformába tesszük.
  11. Letakarva ismét duplájára kelesztjük.
  12. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kihűlve szeleteljük.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.