Házi Snickers jégkrém

hazi-snickers-jegkrem-donum-terrae

Házi Snickers jégkrém

Hozzávalók 4 darabhoz:

  • a fagylalthoz:
  • a rétegezéshez:
    • 4 evőkanál sós karamell
    • 3 dkg sós mogyoró
  • a burkoláshoz:
    • 2 tábla étcsokoládé
    • 4 dkg kókuszzsír
    • 3 evőkanál aprított sós mogyoró

Elkészítés:

  1. A habtejszínt felverjük, belekeverjük a sűrített tejet, a földimogyorókrémet és a mézet.
  2. Megtöltjük vele félig a jégkrémformákat, majd 30 percre fagyasztóba tesszük őket.
  3. A sós karamellt elkeverjük a durvára aprított sós mogyoróval, majd a jégkrémek tetején egyenletesen eloszlatjuk, és lefedjük a maradék tejszínes krémmel.
  4. Mindegyik közepébe fapálcikát szúrunk, elsimítjuk a jégkrémek tetejét, és legalább 2 órára mélyhűtőbe tesszük, de legjobb, ha egy egész éjszakára.
  5. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a kókuszzsírt, belekeverünk 2 evőkanál aprított sós mogyorót, majd egy szűk, de magas falú pohárba öntjük.
  6. Megmártjuk benne a fagylaltokat, majd az egyik oldalukat megszórjuk a kimaradt sós mogyoróval.
  7. Tálcára sorakoztatjuk őket és még legalább 30 percre visszatesszük a mélyhűtőbe.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.